Skip to main content

Fracțiunea partidului “ȘOR” boicotează prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă – iarnă, care se desfășoară astăzi, 7 septembrie. Într-un comunicat de presă, formațiunea anunță că motivul acestei decizii este „ignorarea de către majoritatea PAS a preocupărilor populației care necesită atenție și rezolvare urgentă, dar și lipsa sensului de a vizita această instituție capturată de PAS” , ne informeaza Tv6.md.

„Parlamentul a plecat în vacanță, înainte ca să identifice soluții pentru problemele stringente ale agricultorilor, care au rămas fără piețe de desfacere și se află în prag de faliment, ale angajaților din sfera socială, care au restanțe salariale de câteva luni. Înainte de vacanță, legislatorii au votat pe bandă rulantă și fără consultarea fracțiunilor parlamentare proiecte care avantajează politic exclusiv guvernarea PAS, și dezavantajează social și economic statul și cetățenii”, se arată în comunicat.

„Pe parcursul verii, problemele ignorate s-au acutizat, dar chiar și în aceste condiții, niciuna dintre ele nu se regăsește pe ordinea de zi a primei ședințe plenare din sesiunea de toamnă”, mai declară reprezentanții partidului scos în afara legii „ȘOR”.

Se apropie sezonul rece, iar cetățenii sunt deja îngrijorați, deoarece urmează să scoată din buzunare mii de lei pentru a achita pentru energie electrică și gaze naturale. Problema este că cei mai mulți au salarii, pensii și indemnizații mult mai mici decât costul facturii pentru resursele energetice.

„Și în loc să identifice soluții, să elaboreze și să promoveze un mecanism eficient de ajutorare a populației sărace, majoritatea parlamentară este preocupată de numirea oamenilor loiali ai regimului Sandu-PAS în instituțiile importante ale statului și legiferarea fărădelegilor guvernării. Fracțiunea partidului „ȘOR” constată că ședințele plenare s-au transformat în ședințe de partid, unde prioritate au doar interesele Maiei Sandu și a guvernului ei mediocru”, se mai arată în comunicat.

Deputații fracțiunii subliniază că decizia de a boicota prima ședință plenară din sesiunea de toamnă a fost grea, deoarece ei înțeleg că participarea la procesul parlamentar este esențială într-o societate democratică. Însă prezența în plen, în condițiile în care deputații PAS trădează interesele cetățenilor, ar însemna să fim complicii regimului antidemocratic și criminal Sandu-PAS.

„Deputații partidului “ȘOR” rămân însă alături de cetățeni, și depun eforturi consolidate pentru a răspunde eficient la nevoile și preocupările lor”.

Leave a Reply