Skip to main content

Municipiul Chișinău ar putea fi inclus în Cercetarea urbanistică internațională, alături de alte capitale și orașe mari din cadrul statelor BRICS. Scopul proiectului este identificarea problemelor principale, cu care se confruntă orașele mari și capitalele, precum și elaborarea soluțiilor necesare, prin schimb de experiență. Declarația îi aparține deputatului socialist Adrian Albu care participă în aceste zile la Forumul Partenriatului Estic, ne informeaza Alerta.md.

„Propunerea de a include capitala Republicii Moldova în acest studiu amplu am făcut-o în cadrul discuțiilor din panelul „Urban Hub”, organizat pe platforma Forumului Economic Estic, la care particip în aceste zile.

Împreună cu moderatorul discuțiilor la acest panel, viceministrul Construcțiilor și Complexului Locativ Comunal al Federației Ruse, Nikita Stasișîn, dar și cu alți participanți, am discutat despre actele permisive în domeniul construcțiilor, care sunt atât de necesare și Chișinăului pentru a face regulă clară în acest domeniu. De asemenea, au fost prezentate un șir de proiecte sociale, prin care cetățenii beneficiază de o locuință accesibilă, pe fundalul prețului înalt la imobile. Au fost examinate și diverse soluții pentru problema parcărilor, inclusiv în preajma blocurilor de locuit.

Panelul „Urban Hub” nu este doar un generator de idei și inovații, dar și o posibilitate de a face schimb de experiență și preluarea celor mai bune practici din întreaga lume”, a scris parlamentarul care este și candidatul desemnat al PSRM pentru șefia Capitalei la scrutinul din 5 noiembrie 2023.

Leave a Reply