Skip to main content

Începând de astăzi, 1 octombrie, medicul de familie va putea elibera certificatele medicale la obținerea/reînnoirea permiselor de conducere. Modificările simplifică și debirocratizează examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților, care va fi efectuată de către medicul de familie, la cererea solicitantului, ne infoemeaza Alerta.md.

Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare.

În cazul în care medicul de familie constată că solicitantul suferă și/sau se află sub supraveghere medicală pentru una sau mau multe afecțiuni sau constată riscuri și pericole care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, el va fi referit la Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de profil îngust.
Persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie vor trece examenul medical conform procedurii vechi.

Leave a Reply