Skip to main content


Cel de-al cincilea zbor charter, organizat de Ilan Șor, a adus din nou pe moldoveni acasă din Israel. Oamenii îi mulțumesc lui Dumnezeu… și lui Ilan Șor, cu ajutorul căruia au reușit să revină în patria lor.

„Îi mulțumesc foarte mult lui Ilan Șor. Acolo e un război adevărat. E foarte înfricoșător. Dacă nu era Șor, nu știu cum aș fi ajuns aici”, a declarat unul dintre pasagerii charterului.

„Există și oameni buni pe lumea asta, iar suntem acum, aici, acasă. Am văzut programul pe Facebook și ne-am adresat direct lui Șor. Ilan Mironovici, în pofida faptului că era ocupat, a găsit timp, ne-a scris unde să mergem”, a spus un bărbat care s-a întors în Moldova de la Tel Aviv.

Toți cei reveniți vorbesc despre organizarea excelentă a zborului și despre însoțirea permanentă.

„Zborul a fost excelent, am avut o escală în Turcia. Organizarea a fost de perfectă. Am fost chiar hrăniți în timpul zborului. Totul a fost de cel mai înalt nivel”, a declarat o mamă cu trei copii.

„Am scris în grupul Ilan Șor, în trei patru zile totul s-a rezolvat. Însoțit prin SMS, totul a fost organizat cu competență, fără întârzieri, cu o atenție deosebită”, a povestit un alt pasager charter din Israel.

Oamenii povestesc că au încercat să rezolve problema prin intermediul consulatului și al ambasadei Republicii Moldova în Israel, dar totul a fost în zadar.

„Am sunat acolo de cinci ori pe zi, timp de trei săptămâni, și nimeni nu mi-a răspuns. Când a început războiul, biletele erau cumpărate cu 1.000 de euro. Și în plus zborurile au fost anulate. Așa că nu am riscat. Când am auzit de programul lui Ilan Șor, am aplicat imediat. În două zile ne-au răspuns, iar o săptămână mai târziu ne-au dat bilete de avion. Suntem foarte fericiți”, a spus o femeie tânără.

„Băieții au spus că s-au adresat ambasadei și acolo li s-a spus că avioanele zboară regulat, așa că zburați unde vreți. Dar biletele costă până la 1.000 de euro, iar zborurile sunt anulate. Am decis să apelăm la Ilan Șor pentru ajutor. Răspunsul a venit într-o săptămână. Și acum suntem acasă. Vă mulțumim foarte mult”, a declarat un pasager al charterului.

De asemenea, s-a întors acasă cu un charter din Israel și o familie din Găgăuzia cu copiii lor.

„Este o dinamică pozitivă atunci când există filantropi care pot ajuta. Din păcate, autoritățile uită să-și ajute cetățenii. Rudele au încercat să ajungă atât la consulat, cât și la ambasadă – peste tot ușile erau închise. Nu este primul locuitor al Găgăuziei care se întoarce prin intermediul sediului anticriză. Îi mulțumim lui Ilan Mironovici, vrem să-i mulțumim și guvernatorului Găgăuziei și echipei sale”, a spus bărbatul care s-a întâlnit cu rudele sale.

Împreună cu rudele compatrioților noștri din Israel, au venit în întâmpinarea lor reprezentanții echipei lui Ilan Șor și ai partidului politic ” Șansă”, care le-au oferit tuturor porții de rații uscate și, cel mai important, au organizat transportul spre orice colț al Moldovei.

„Întâmpinăm oamenii pentru că au nevoie să fie hrăniți, le dăm rații uscate. În plus, ajutăm cu transportul, pentru că oamenii vin din diferite părți ale Moldovei – din nord, din sud, din Transnistria. Ajutăm cu transport, astfel încât să ajungă mai repede acasă.  Vom continua să ajutăm, deși guvernul ar trebui să facă acest lucru. Dar nu o face. Însă Ilan Șor găsește timp, iar grija față de cetățenii Republicii Moldova este punctul numărul unu pe agenda sa”, a declarat deputatul Reghina Apostolova.

Acesta este cel de-al cincilea zbor charter organizat de Ilan Șor pentru a ajuta cetățenii moldoveni să se întoarcă în Moldova. În total, mai mult de 1.500 de persoane s-au întors acasă din Israel datorită lui Șor.

Leave a Reply