Skip to main content


De la vorbe – la fapte. Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a început să-și realizeze sarcinile ambițioase și promisiunile electorale pe care și le-a propus

Bașcanul și echipa sa de profesioniști au început deja să-și îndeplinească angajamentele electorale, deoarece problemele Autonomiei Găgăuze în economie, sfera socială și infrastructură necesită soluții operative și nu pot fi amânate.

„Prima prioritate este restabilirea vechilor și construirea de noi întreprinderi de prelucrare a produselor agricole, restabilirea aprovizionării pieței rusești cu fructe, legume, conserve și vinuri de proveniență găgăuză, prin deschiderea unei reprezentanțe a Găgăuziei la Moscova”, a declarat Evghenia Guțul.

Bașcanul a spus că, cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, în autonomie vor fi atrase investiții în valoare de jumătate de miliard de euro și vor fi create 7.000 de noi locuri de muncă cu salarii decente.
Un alt obiectiv ambițios, care deschide perspective grandioase pentru dezvoltarea regiunii, este construcția unui aeroport modern în Găgăuzia, care va deveni un nod de comunicare aeriană între Est și Vest. Proiectul este planificat să fie realizat până în anul 2025.

Leave a Reply