Skip to main content

Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile (SDMC) are intenția de a declara grevă generală și acțiune de nesupunere civică, după ce Ministerul Sănătății a propus fuzionarea instituției medicale cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) „Toma Ciorbă”, pentru a reduce cheltuielile birocratice și de management. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a colaboratorilor spitalului cu vot unanim. Petiția nu a fost încă recepționată de instituțiile la care a fost transmisă, ne informează alerta.md.

Potrivit petiției, colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile amenință cu grevă în cazul în care Ministerul Sănătății nu se dezice de intenția de a lichida instituția medicală începând cu 1 ianuarie 2024, prin fuzionarea cu Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Plângerea este adresată Președinției, președintelui Parlamentului, prim-ministrului, Avocatului Poporului, Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății.

În reclamație, întreg colectivul medical și non-medical al spitalului își exprimă dezacordul față de intenția ministerului. Cel mai grav, potrivit lor, este faptul că nici nu au fost informați direct, dar au aflat din mass-media despre intenția autorităților.

„Aflăm despre reorganizare din mass-media, respectiv, niciun reprezentant al Ministerului Sănătății nu a considerat că e necesar să ne informeze. Această petiție reprezintă voința comună a întregului colectiv, care dorește menținerea independenței și stabilității acestor spitale și care consideră că funcționarea lor nu ar aduce beneficii reale în ceea ce privește calitatea îngrijirii și eficiența serviciilor”, se spune în petiția colectivului Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Scrisoarea a fost semnată de 63 de angajați ai instituției medicale. Contactați de Moldova 1, reprezentanții Ministerului Sănătății au spus că nu au auzit despre greva Colectivului Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile, iar cei de la Președinție au menționat că nu au recepționat petiția.

Leave a Reply