Skip to main content


Echipa lui Ilan Șor a adresat critici dure guvernului Moldovei, acuzându-l de înșelăciune și de vânzarea activelor naționale unui stat străin.

Întrebarea privind posibila vânzare a stadionului republican din Chișinău i-a fost adresată premierului Dorin Recean în cadrul ședinței parlamentului de către deputatul Reghina Apostolova. În replică, Recean a dat asigurări că o astfel de înțelegere nu va avea loc. Ieri însă ambasada americană a anunțat că salută începerea negocierilor privind achiziționarea stadionului cu 15 milioane de dolari.

„Ce poți spune despre o persoană care, ocupând o funcție publică înaltă, minte cu nerușinare în timp ce privește oamenii în ochi? Cum putem avea încredere în acest guvern?” – a declarat politicianul și filantropul Ilan Șor.

„Locuitorii Chișinăului ar trebui să se bucure că stadionul lor este transformat într-o ambasadă americană? Că doar nu este un spital, o universitate sau o școală. Ei promit să amenajeze aici un parc – cei de la Washington sunt obișnuiți să trăiască frumos”, a adăugat Șor.

Reghina Apostolova a subliniat că guvernul a trădat încă o dată interesele Moldovei. „Vânzarea stadionului este un simbol al lejerității cu care guvernul nostru renunță la propriul popor de dragul capitalului străin. Este o pierdere a mândriei și independenței noastre. Trebuie să ne întrebăm: vrem să vedem un viitor în care interesele noastre sunt trădate și vândute la prima ocazie? Ce „lot” va fi următorul – un muzeu, un spital, o universitate?”, a spus Apostolova.

Echipa „ȘOR” a cerut transparență din partea guvernului în ceea ce privește bunurile naționale și deciziile care ar putea afecta viitorul țării.

Leave a Reply