Skip to main content


Trei mijloace de transport, o construcție locativă și una nelocativă, un teren pentru construcție și numerar, în valoare totală de circa un milion de lei, au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută. Acestea au fost indisponibilizate în baza unor delegații recepționate de la Direcția Generală Urmărirea Penală a CNA, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și Direcția Generală Teritorială Sud a CNA. În prezent, Agenția are în executare 90 de delegații pe 62 de cauze penale în privința a 129 de subiecți cu statut procesual.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 9 expertize judiciare. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 4 cauze penale și au pornit o cauză penală. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 400 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 31 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 20 de rapoarte de expertiză și 24 de avize. La moment, se lucrează pe 36 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 2 analize operaționale și a inițiat 5, alte 103 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 15 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 124 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 12 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 30 de apeluri. Totodată, 1348 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 7 persoane, arestate în dosarele CNA și o persoană este plasată în izolatorul Centrului.

Leave a Reply