Skip to main content


Blocul politic „Victorie” a organizat o sărbătoare de neuitat cu ocazia Zilei Copilului la Vulcănești și Ceadîr-Lunga. Aceasta a avut loc pe 2 iunie. Pentru copii au fost organizate un număr imens de activități distractive: plimbări, trambuline, flashmoburi, dansuri, jocuri, concursuri, face paiting pentru copii, show-ri științifice și un spectacol.

„Felicitări tuturor copiilor cu ocazia unei sărbători minunate și distractive! Echipa noastră va continua să protejeze copiii și maternitatea. În fond, copiii sunt viitorul nostru!”, a declarat Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

„Dragi copii, vă doresc sănătate și o copilărie fericită! Bineînțeles, să vă bucurați părinții cu succesele voastre. Iar noi vom face totul pentru ca fiecare dintre voi să aibă parte de o copilărie fericită. Ca proiectele sociale din sfera educației să continue, ca mesele să fie în continuare gratuite. Și ca foarte curând să avem ocazia să vă invităm pe toți în Găgăuzia”, – a adăugat Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul.

„Ieri, la Chișinău, capitala Moldovei, nimeni nu a cinstit această sărbătoare. Dar, în același timp, am văzut că Ziua Copilului a fost sărbătorită la Orhei, Comrat și în alte localități. De ce este important acest lucru pentru noi? Pentru că noi întotdeauna și în pofida a orice vom respecta copiii și părinții noștri”, a declarat Pavel Verejanu, consilier al Bașcanului Găgăuziei, în fața oaspeților prezenți la sărbătoare.

La Vulcănești, animatorii i-au distrat pe copii fiind costumați în Mickey și Minnie Mouse. Iar la Ceadîr-Lunga, micii oaspeți au fost întâmpinați de căpitanul Jack Sparrow din „Pirații din Caraibe” și de ursul din celebrul desen animat „Masha și ursul”.

„Astăzi, în toată țara, echipa lui Ilan Mironovici Șor și a Blocului «Victorie» sărbătoresc această frumoasă zi. Copiii și nepoții noștri merită o copilărie fericită. Iar noi, adulții, trebuie să le-o asigurăm. Copiii sunt viitorul Găgăuziei și al Republicii Moldova”, a declarat deputatul Reghina Apostolova.

„Din suflet, îi felicit pe toți cu ocazia acestei sărbători! Fie ca viața voastră să fie lipsită de griji și fericită. Vom depune toate eforturile pentru a avea mereu zâmbete pe fețele voastre. Ziua copiilor ar trebui să fie nu o dată pe an, ci în fiecare zi”, a adăugat deputatul Alexandr Suhodolski.

„Noi, adulții, ar trebui să înțelegem responsabilitatea pe care o avem față de copiii noștri. Cum îi creștem, așa vom avea mâine”, a declarat vicepreședintele comitetului executiv al Găgăuziei pentru probleme sociale, Victor Petrov.

„Facem tot posibilul pentru ca copiii noștri să trăiască bine și să nu se lipsească de nimic. Și, de asemenea – să se dezvolte, să se odihnească, să vadă ceva nou. Vom face tot posibilul ca fiecare copil să se simtă necesar, fericit și iubit în Moldova”, a menționat Alexandru Panov, reprezentant al blocului „Victorie”.

„Desigur, această sărbătoare ar fi trebuit să aibă loc în Găgăuzia, în frumosul nostru parc de distracții, pe care îl construim pentru voi. Dar autoritățile ne împiedică în toate modurile posibile să o facem. Sunt sigur că parcul va fi gata și ne vom întâlni la următoarea sărbătoare acolo”, – a declarat deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Alexandru Dulgher.

Pe toată durata sărbătorii, copiii au putut consuma gratuit înghețată, vată de zahăr și popcorn. La sfârșitul programului, toată lumea a putut urmări un concert de zile mari.

„Este o mare bucurie să vezi atâtea zâmbete de copii, să auzi hohotele de râs ale tinerilor noștri. Sunt sigură că toți adulții de astăzi s-au simțit și ei un pic ca niște copii și au devenit mai fericiți din acest motiv. Sper că vom învinge și vom putea celebra din nou toate sărbătorile noastre preferate”, a declarat Natalia Pamucciu, președinta organizației teritoriale a blocului „Victorie” din raionul Vulcănești.

„Fie ca în fiecare familie să existe mamă și tată! Copiii trebuie să zâmbească mereu și să nu cunoască necazurile și ce este războiul. Doresc ca fiecare dintre voi să aibă parte cât mai des de astfel de sărbători luminoase în Găgăuzia”, a rezumat Irina Patosca, președinta organizației teritoriale a blocului „Victorie” din raionul Ceadîr-Lunga.

Leave a Reply