Skip to main content


Astăzi am o veste foarte bună pentru zeci de mii de familii din Găgăuzia. În această iarnă, locuitorii autonomiei noastre nu vor fi lăsați singuri cu tarifele exorbitante pentru resursele energetice. Așa cum am promis în timpul alegerilor, am găsit posibilitatea de a asigura consumatorii din autonomie cu gaze naturale la un preț special, mult mai mic decât cel de pe piață. Anunțul a fost făcut de Evghenia Guțul, bascanul Găgăuziei, cu puțin timp în urmă, ne informează alerta.md.

„Acum gazul va fi mult mai ieftin pentru locuitorii Găgăuziei: 10 lei un metru cub de combustibil. O companie turcească a semnat un contract cu un mare trader european pentru a cumpăra gaz direct din sistemul european de aprovizionare cu gaz. La rândul său, compania turcă a semnat un contract cu un operator licențiat din Moldova pentru a livra acest gaz la un preț special.

Continuăm să negociem pentru a-i ajuta pe bunuii noștri vecini din raionul Taraclia și pe prietenii noștri din raionul Orhei. Sper că în următoarele două săptămâni vom reuși să convenim asupra unor tarife speciale pentru gazele naturale și în aceste raioane”, a declarat Evghenia Guțul.

Leave a Reply