Skip to main content

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțu, și echipa lui Ilan Șor continuă implementarea proiectelor de infrastructură, prezentate în campania electorală. Împreună cu reprezentanții companiei turcești „ABINVEST WS GAYRIMENKUL”, au vizitat mai multe sate din autonomie – Baurci, Bugeac, Joltai, unde au discutat cu primarii și deputații locali cele mai stringente probleme de infrastructură.

În primul rând, s-a vorbit despre construcția și reparația drumurilor, aflate într-o stare deplorabilă, despre necesitatea amenajării trotuarelor, pentru a spori securitatea pietonilor, despre construcția noilor terenuri de joacă și de sport în localitățile respective.

„Este îmbucurător să notăm că prietenii noștri turci au demonstrat un imens interes de a colabora pe toate aceste direcții și sunt gata să se implice în soluționarea problemelor importante ale locuitorilor. Am pus deja prima piatră la fundamentul realizărilor noastre viitoare și am semnat un acord de intenție”, a anunțat Evghenia Guțul.

Bașcanul a subliniat că ține sub control personal rezolvarea celor mai stringente probleme ale locuitorilor autonomiei.

„Până când unii deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei se determină cu privire la preferințele lor, tergiversând procesul de aprobare a noii componențe a Comitetului Executiv, noi nu putem aștepta. Deoarece viața nu stă pe loc – trebuie de reparat drumuri, de dezvoltat infrastructura, de rezolvat alte probleme presante, care nu pot fi amânate. Numai așa, ignorând greutățile și obstacolele provocate de puterea centrală, se poate de schimbat prezentul și de a construi un viitor minunat Găgăuziei noastre iubite, transformând-o într-un plai de vis!”, a concluzionat ea.

Leave a Reply