Skip to main content

Zăpada a acoperit și Găgăuzia. Din cauza ninsorilor abundente și a vântului puternic, drumul internațional M3, căile de acces către satele îndepărtate și traseele din orașele și satele autonomiei au început să fie acoperite cu zăpadă. Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a făcut un apel către primari, consilierii locali și șefii instituțiilor subordonate să-și mobilizeze toate forțele și resursele pentru curățarea drumurilor și trotuarelor, în ciuda zilei libere.

„Să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că ninsorile abundente nu interferează cu funcționarea normală și neîntreruptă a instituțiilor sociale, iar mâine copiii noștri vor putea merge liber la grădinițe și școli, iar adulții se vor duce la muncă”, a îndemnat Evghenia Guțul.

Bașcanul a menționat că a fost format un grup de lucru în cadrul Comitetului Executiv al Găgăuziei pentru eliminarea consecințelor intemperiilor.

„Dacă întâmpinați dificultăți sau nu aveți suficient echipament de deszăpezire, vă rog să mă sunați personal sau pe consilierul meu Iurie Cuznețov (număr de contact: 061222211).

La fel, dacă vă pomeniți blocați pe drum, sunați imediat la numărul de urgență 112”, a scris bașcanul pe pagina sa de socializare.

Leave a Reply