Skip to main content

Coloanele cu tehnică agricolă ale fermierilor din întreaga țară au ajuns cu puțin timp în urmă la Chișinău ne informează noi.md

În acțiunea de protest ar fi implicate circa 250 de unități de tehnică agricolă, după cum au anunțat anterior organizatorii.

Primele imagini cu tractoarele fermierilor au fost surprinse de echipa Noi.md la Gara de Sud, precum și în preajma Aeroportului. De asemenea, tractoarele urmează să ajungă în alte două locuri autorizate în preajma municipiului Chișinău: Centru Meteor și în comuna Stăuceni. Menționăm că Asociația Forța Fermierilor a anunțat luni dimineață că agricultorii din raioanele Fălești, Cahul, Cantemir, Leova, Hîncești, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi, Orhei, Telenești și Rezina se pornesc cu tehnica agricolă înspre capitală.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, reprezentanții Asociației au avut o nouă rundă de discuții cu premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul căreia autoritățile au anunțat alocarea unui sprijin financiar suplimentar agircultorilor de 533 de milioane de lei.

Reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” cer Guvernului extinderea programului de rambursare a TVA și majorarea spectrului de beneficiari. De asemenea, au solicitat compensarea costurilor de producere pentru fermierii mici și mijlocii în valoare de cel puțin 3.000 de lei per hectar, la culturile agricole de primă grupă.

Leave a Reply