Skip to main content


Chiar dacă situația de securitate este relativ stabilă, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel continuă să funcționeze în regim de permanență, inclusiv în zilele de weekend. La momentul de față, sunt prestate serviciile consulare de urgență, cât și cele curente. Reamintim despre decizia CSE de eliberare gratuită a titlurilor de călătorie (document de călătorie provizoriu valabil doar pentru revenirea în Republica Moldova) pentru concetățenii noștri din Statul Israel pe perioada stării de război, ne informează telegraph.md.

Aeroportul Internațional Ben Gurion funcționează și operează curse regulate. Cetățenii care decid să părăsească teritoriul Israelului sunt îndemnați să utilizeze zborurile regulate disponibile spre Chișinău sau alte destinații apropiate.

În ziua de 13 octombrie, în Republica Moldova, prin cursele aeriene Tel-Aviv – Chișinău, au revenit 121 cetățeni moldoveni. Tot ieri, au plecat spre Israel, 59 cetățeni moldoveni.

În continuare menținem legătura cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza, dar și cu alte state care încearcă să găsească o cale de evacuare a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni din Fâșie. Mai multe țări continuă să desfășoare discuții cu autoritățile din Egipt. Reamintim că MAEIE a detașat un funcționar consular moldovean în Egipt pentru oferi asistență, în cooperare cu Ambasada noastră din Israel, cetățenilor din Fâșie. Listele de evacuare au fost pregătite de către Ambasadă și au fost transmise autorităților din Egipt, dar și țărilor vecine, România și Ucraina.

Rugăm cetățenii moldoveni prezenți pe teritoriul Israelului să se înregistreze utilizând formularul. Până în prezent, 451 de cetățeni s-au înregistrat.

Reamintim importanța respectării cu strictețe a instrucțiunile de securitate emise de autoritățile israeliene, dar și informare din surse oficiale și credibile.

Comunicat se presă

Leave a Reply