Skip to main content

Evghenia Guțul și echipa au dat în exploatare un obiect de amploare.

Tot mai multe drumuri din UTA Găgăuzia sunt renovate, la inițiativa noii administrații a regiunii, în frunte cu bașcanul Evghenia Guțulm cu susținerea echipei lui Ilan Șor. Astfel, recent a fost dat în exploatare un nou tronson de drum în satul Cotovscoe, cu o suprafață de 2 kilometri.

Bașcanul autonomiei, Evghenia Guțul menționează că drumul  a fost reabilitat conform celor mai înalte standarde de calitate.

„Dăm în exploatare un drum bun și calitativ. Ne vom strădui ca tronsonul care face legătura cu drumul național să fie reparată. Proiectul de infrastructură a fost implementat cu bani alocați din bugetul Găgăuziei. Lucrarea a fost finalizată calitativ – în conformitate cu tehnologia și amenajarea marginilor drumurilor. Tot în acest an, din surse extrabugetare, am reparat un alt drum în satul Cotovscoe – a fost asfaltată strada Lenin cu lungimea de 1 kilometru și a fost amenajat un trotuar de 550 de metri lungime”, a menționat Guțul.

Bașcanul a mai spus că pentru a asigura accesul localității Cotovscoe cu traseul național M-3, sunt necesare investiții de la bugetul de stat pentru repararea unei  porțiuni de 7 kilometri, care se află la balanța autorităților.

Dmitrii Constantinov, președintele Legislativului din Autonomia Găgăuză, susține că prin astfel de proiecte, autoritățile autonomiei demonstrează că urmează calea dezvoltării constante.

„În multe localități, drumurile sunt asfaltate. Noi ne străduim să facem tot posibilul ca oamenii să vadă că noi nu rămânem în urma restului lumii”, a spus șeful Legislativului.

Primarul localității Cotovscoe, Gheorghii Palic, menționează că importanța acestui drum este una majoră.

„Acest drum este important nu doar pentru locuitori, ci și pentru producătorii agricoli, care pot să-și realizeze produsele în alte localități”, a menționat edilul.

Oamenii sunt foarte fericiți că în sfârșit, drumul care arăta deplorabil până acum, a prins o nouă viață, datorită eforturilor bașcanului Evghenia Guțul și a sprijinului oferit de Ilan Șor.

„Acum drumul este în stare foarte bună. Vă mulțumesc foarte mult pentru asta. A devenit mult mai confortabil pentru șoferi și locuitorii locali”, a spus unul dintre locuitori.

„Mașinile trebuiau reparate săptămânal, fie că era vorba de roți sau de orice altceva. Acum situația se va schimba”, a menționat femeia.

Echipa bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul și Ilan Shor, își îndeplinesc foarte repede promisiunile electorale. Astfel, într-o serie de localități din regiune, lucrările de construcție și reabilitare a drumurilor sunt în plină desfășurare. De asemenea, sunt implementate și alte proiecte importante de infrastructură.

Leave a Reply