Skip to main content


Î.M. Regia „Autosalubritate”, cu suportul Primăriei Municipiului Chișinău, a achiziționat un lot de 400 de pubele noi, cu volumul de 0,24 m3, special concepute pentru colectarea și sortarea eficientă a deșeurilor în sectorul particular din Capitală, ne informează Alerta.md.

Cele 400 de pubelele noi urmează să fie închiriate chișinăuienilor din sectorul privat, oferindu-le acestora noi soluții logistice pentru colectarea și sortarea deșeurilor.

La fel, cu noile pubele, Întreprinderea Municipală își propune să contribuie și la reducerea impactului deșeurilor municipale asupra comunității noastre. Or, în cele 200 de pubele cu capac negru se vor arunca doar deșeurile biodegradabile/amestecate, iar în cele 200 cu capac verde – doar cele reciclabile.

De asemenea, această metodă îi va permite Î.M. Regia „Autosalubritate” să-și optimizeze operațiunile de colectare și transport a deșeurilor municipale, ceea ce înseamnă mai puțin timp pierdut și costuri reduse.

Pentru informare:

1. Pubelele achiziționate sunt realizate din materiale durabile, rezistente la intemperii și robuste pentru a face față utilizării pe termen lung. Aceasta asigură o investiție sustenabilă, cu o durată de viață lungă;
2. Pubelele negre și verzi vor permite o gestionare mai eficientă și corectă a deșeurilor la sursă;
3. Pubelele sunt proiectate cu grijă pentru a asigura siguranța și igiena atât a lucrătorilor noștri, cât și a comunității. Acestea includ caracteristici precum sisteme de închidere sigură și protecție împotriva scurgerilor.

Achiziția acestor 400 de pubele noi reflectă angajamentul Primăriei Municipiului Chișinău și Î.M. Regia „Autosalubritate” atât pentru o gestionare a deșeurilor mai eficientă, cât și responsabilitatea față de mediu înconjurător.

Leave a Reply