Skip to main content

Spania a confirmat miercuri că are planuri de a închide centralele nucleare. 

Asta ar însemna să se întâmplă până în anul 2035, scrie Reuters. Astfel, Guvernul spaniol va extinde termenele pentru proiectele de energie regenerabilă.

Controlul deşeurilor radioactive şi închiderea centralelor nucleare, acţiuni care vor fi demarate din 2027, vor costa aproximativ 20,2 miliarde de euro, bani care vor fi plătiţi de un fond al operatorilor centralelor nucleare, transmite guvernul de la Madrid.

Viitorul centralelor nucleare, care generează 20% din electricitatea Spaniei, a fost o problemă intens dezbătută în campania electorală recentă din Spania. Conservatorii au anunţat că vor inversarea calendarului, astfel încât acestea să nu se mai închidă, iar recent, un lobby de business a cerut chiar extinderea utilizării unei astfel de centrale.

Printre celelalte măsuri anunţate de guvern se numără şi crearea unui regulament pentru dezvoltarea de proiecte de energie verde şi energie regenerabilă. În plus, a fost prelungit termenul pentru obţinerea unui permis de construire, spre exemplu, la 49 de luni.

Transmite sinteza.org

Leave a Reply