Skip to main content

Segmentele de drum R7 (Soroca-Drochia-Costești, frontieră cu România) și R30 (Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă, frontieră cu Ucraina) vor face parte din rețeaua trans-europeană de drumuri. La fel și tronsoanele de cale ferată Chișinău – Căinari – Basarabeasca și Bălți -Ocnița vor fi parte a rețelei TEN-T, anunță Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

“Ne apropriem tot mai mult de Europa. Zilele trecute, a fost semnat Memorandul de înțelegere la nivel înalt între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind hărțile indicative ale rețelei transeuropene de transport (TEN-T) din Republica Moldova. Vom atrage investiții pentru reabilitarea infrastructurii și vom avea o coeziune economică și socială mai bună cu Ucraina, România și nemijlocit cu Uniunea Europeană” mai menționează demnitarul în postare.

Includerea unui drum în rețeaua trans-europeană de drumuri (TEN-T) reprezintă integrarea acestuia într-un sistem european de transport, având ca scop îmbunătățirea conectivității între statele membre ale Uniunii Europene (UE) și facilitarea circulației eficiente a bunurilor și persoanelor la nivel european. TEN-T este un proiect de infrastructură de transport al UE care vizează dezvoltarea și modernizarea rețelei de transport pentru a face față nevoilor crescânde ale unei Europe unite.

Prin includerea unui drum în TEN-T, se urmărește creșterea eficienței transportului, reducerea congestiilor, îmbunătățirea condițiilor de siguranță și promovarea dezvoltării economice și sociale în regiunea respectivă. Alocarea de fonduri europene pentru proiecte de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de transport face, de asemenea, parte din eforturile de implementare a TEN-T.

Transmite observatorul.md

Leave a Reply