Skip to main content

Un șofer în vârstă de 67 de ani, care în iulie 2023, în raionul Fălești, a tamponat mortal o persoană, iar ulterior a fugit de la fața locului, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare reală.

„Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, la data de 16 iulie 2023, în jurul orelor 04:20, conducând automobilul de model „Mercedes Vito” pe traseul Fălești-Sculeni, în apropiere de sat. Măgureanca, r-nul Fălești, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, nu a întreprins acțiunile regulamentare de reducere a vitezei sau de oprire, pentru a nu pune în pericol siguranța traficului, ca rezultat, a tamponat un bărbat și a traversat de asupra lui cu automobilul, părăsind locul accidentului rutier.

Victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave, care în scurt timp au dus la decesul ei la fața locului.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Acuzatorii spun că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

realitatea.md

Leave a Reply