Skip to main content


Reprezentanții echipei lui Ilan Șor s-au alăturat mitingului antiguvernamental organizat de Partidul „Renaștere” și împotriva autorităților. Demonstranții au cerut demisia întregului regim de guvernare – Parlament, Guvern și Președinția condusă de Maia Sandu – și organizarea de alegeri anticipate.

Deputata și omul de încredere al lui Ilan Șor, Marina Tauber, a declarat în cadrul protestului că acțiunile autorităților nu mai pot fi tolerate, deoarece viața cetățenilor nu a făcut decât să se înrăutățească de când Maia Sandu și partidul ei au venit la putere.

„Această clădire a Parlamentului, a Președinției sunt uzurpate – de fapt ca și alte clădiri controlate personal de Maia Sandu și PAS. Vom continua lupta! Noi am venit în politică pentru a dezvolta Moldova, să fie puternică, nu pentru a umbla prin lume să cerșim! Am devenit țara care va intra în istorie cu toate fărădelegile care sunt comise de guvernare, și în domeniul justiției, și în domeniul social, și în domeniul economic. Nu este nici un domeniu despre care putem spune că avem progrese. Această guvernare trebuie să plece. Avem nevoie de o Moldovă fără PAS și fără Maia Sandu. Vrem alegeri anticipate”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber s-a întrebat totodată unde este restul opoziției, care preferă să stea mâlc și să nu iasă la proteste, dar să fie critici doar pe rețelele de socializare.

„Unde sunt celelalte forțe de opoziție. Ei pot face doar declarații? Ca de obicei, noi – reprezentanții echipei lui Ilan Șor, ai Partidului ” Șansă” și ai Partidului „Renaștere” – am venit la miting”, a spus ea.

Vadim Fotescu a menționat că toate acțiunile guvernării duc Republica Moldova spre dezbinare și sărăcie, inclusiv la pierderea suveranității țării.

„Suntem martori cum sunt desființate partidele politice, cum sunt persecutați politicienii și chiar candidații! Am văzut cum partidul ” Șansă” a fost scos, pe ultima sută de metri, din alegeri. Aceștia, simțindu-se în siguranță, continuă să comită ilegalități. Acest lucru presupune inclusiv închiderea presei și numirea unor cetățeni străini în funcții cheie. Toate narativele sunt îndreptate spre pierderea suveranității și independenței Republicii Moldova!”, a declarat deputatul Vadim Fotescu.

Președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenco a menționat în cadrul protestului pașnic organizat în fața Parlamentului că guvernarea PAS, în frunte cu Maia Sandu face tot posibilul pentru destabilizarea situației atât în UTA Găgăuzia, cât și în regiunea transnistreană.

„Vin timpuri foarte grele pentru noi. Guvernarea face tot posibilul ca să escaladeze situația în Găgăuzia, în Transnistria, înarmează țara. Ne întrebăm pentru ce? Ne pregătesc o a doua Ucraina, iar noi trebuie să vorbim despre asta. Trebuie să le spunem adevărul oamenilor. Noi trebuie să înțelegem cu toții că Moldova este în pericol, iar noi trebuie să facem tot posibilul pentru a da jos această guvernare, de altfel, regimul actual ne va distruge țara”, a menționat Klimenco.

La protest s-au adunat oameni din diferite regiuni ale țării. Vorbim despre cei care au reușit să ajungă la miting, întrucât autocarele cu care se deplasau cetățenii pentru a-i cere guvernării actuale să plece în demisie și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate au fost oprite de către polițiști, fiindu-le restricționată deplasarea spre Chișinău.

„Suntem aici în fața Parlamentului pentru a ne exprima nemulțumirea față de guvernarea PAS și fărădelegile comise de Maia Sandu și acoliții săi. Este inacceptabil ca aceștia să distrugă țara noastră și să comită crime grave în justiție. Este timpul să ne facem auziți și să cerem alegeri anticipate, libere și corecte pentru a aduce schimbarea de care avem atâta nevoie”, a declarat o femeie care a venit la protest.

„Oamenii noștri sunt săraci și nu au ce mânca, iar în același timp, Maia Sandu cumpără armament. Este o lipsă totală de priorități și de empatie față de cetățenii noștri. Guvernarea PAS nu se preocupă de bunăstarea populației, ci doar de propriile lor interese. Este timpul să încheiem acest ciclu de abuzuri și să solicităm alegeri anticipate pentru a aduce o guvernare responsabilă și preocupată de nevoile reale ale oamenilor”, a spus o profesoară.

„Protestăm astăzi împotriva guvernării PAS și a lui Maia Sandu pentru că au distrus țara noastră. Aceștia au implementat politici economice nesăbuite care au dus la sărăcia și suferința populației. Este revoltător să vedem cum acești politicieni se îmbogățesc în timp ce oamenii de rând nu au ce pune pe masă. Cerem alegeri anticipate, libere și corecte pentru a avea o șansă reală de a aduce schimbarea pe care o dorim cu toții”, și-a manifestat indignarea un protestatar.

„Este timpul să ne ridicăm împotriva guvernării PAS și a fărădelegilor comise de Maia Sandu și acoliții săi. Aceștia au adus o justiție coruptă și ineficientă, în care infractorii scapă nepedepsiți, iar oamenii cinstiți sunt închiși pe nedrept. Nu putem accepta astfel de abuzuri și trebuie să ne unim pentru a cere alegeri anticipate, libere și corecte. Este momentul să ne recâștigăm demnitatea și să avem o guvernare care să ne reprezinte cu adevărat”, a mai opinat o un bărbat venit tocmai din Găgăuzia.

„Astăzi protestăm împotriva guvernării PAS și a lui Maia Sandu, care au condus țara noastră într-o direcție greșită. Oamenii sunt săraci și nu au ce mânca, în timp ce guvernarea se îmbogățește și cheltuiesc banii publici în mod iresponsabil. Cerem alegeri anticipate pentru a putea alege lideri care să ne reprezinte cu adevărat și să își asume responsabilitatea pentru binele nostru, nu pentru propriile lor interese”, a adăugat un bărbat.

La protest au participat în jur de zece mii de oameni, nemulțumiți de acțiunile actualei guvernări. Mulți dintre doritorii de a se alătura mitingului nu au fost lăsați să ajungă în Capitală, întrucât au fost opriți de oamenii legii, la indicația politică a puterii.

La finalul protestului, manifestanții au adoptat o rezoluție prin care au cerut demisia președintelui Maia Sandu și a Guvernului în frunte cu Dorin Recean, exprimându-și dezacordul total în raport cu acțiunile autorităților în raport cu statul și cetățenii.

Menționăm că protestul de astăzi a fost organizat de către Partidul Politic „Renaștere”. Echipa lui Ilan Șor însă nu a rămas indiferentă și s-a alăturat manifestației pașnice pentru a susține cetățenii, astfel încât vocea poporului să fie auzită, iar guvernarea actuală să plece în demisie.

Leave a Reply