Skip to main content

Potrivit materialelor judecății, în perioada de timp cuprinsă între anul 2019 şi până la 10 noiembrie 2022 bunicul a întreținut mai multe acte sexuale în formă perversă cu minora.

Toate au ieșit la suprafață, când mama minorei, locuitoare a unui sat din raionul Florești, a revenit de la muncă peste hotare. Într-o zi a observat cum bunicul a apucat-o pe fiică-sa de sâni și i-a zis că i-au crescut și sunt frumoși. Mama i-a făcut observație atunci și i-a zis că este bunel și de ce își permite să vorbească așa cu fata. Bărbatul i-a răspuns că a crescut-o de mică și a văzut totul la ea.

Într-una dintre zile, copiii au venit de la școală, dar fiica nu. Întrebați, frații au spus că nu au văzut-o pe soră-sa la școală. Fata s-a întors acasă după ce s-a înserat și a spus că a fost la club și apoi la o benzinărie, motivând că acolo este disponibilă conexiunea Wi-Fi. Mama a observat că fiica ei minte și a insistat ca aceasta să spună adevărul.

Fata a recunoscut, că a fost cu bunelul la Chișinău, să-i arate parcul și i-a procurat dulciuri, i-a zis că a sărutat-o pe buze și i-a băgat limba în cavitatea ei bucală, îi punea mâna la fund și îi zicea că are fund frumos și ține foarte mult la ea.

Mama a întrebat-o dacă prima dată se întâmplă așa ceva, iar fiica i-a răspuns că nu și că au mai fost asemenea cazuri. Din momentul în care mama a sesizat asistentul social, bărbatul a dispărut din localitate. Având în vedere că inculpatul se ascunde și se eschivează de la prezentarea atât la organul de urmărire penală, cât și în ședințele de judecată, instanța a dispus examinarea cauzei în lipsa inculpatului.

Astfel, inculpatul a recunoscut că este vinovat în săvârșirea infracțiunii prevăzute la art. 172 alin. (3) lit. a), a1) din Codul penal, și i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pentru un termen de 15 (cincisprezece) ani, într-un penitenciar de tip corespunzător.

Inculpatul este în prezent anunțat în căutare atât la nivel național, interstatal, cât și internațional, inclusiv prin intermediul Interpol.

Transmite observatorul.md.

Leave a Reply