Skip to main content


La nici o săptămână de la înregistrarea în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber anunță că nu se va regăsi în buletinul de vot din 5 noiembrie. Tauber a fost exclusă joi, 5 octombrie, din cursa electorală. Toate acestea după ce au intrat în vigoare modificările efectuate de Parlament la Codul electoral. Deputata anunță că s-a așteptat la o astfel de decizie, iar contestarea a fost deja pregătită și transmisă spre examinare la Curtea de Apel Chișinău, ne informează Tv6.md.

Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți a refuzat înregistrarea mea. Dar asta era de așteptat. Repet, chiar ședința comisiei pe această temă a avut loc evident, cu încălcări, în lipsa mea.

Cu toate acestea, este important să înțelegeți că aceasta nu este soluția finală în această problemă. Iar următoarea autoritate, la care am depus deja recurs, este Curtea de Apel Chișinău.

Vom lupta în continuare, la toate nivelurile, și vom face tot posibilul pentru ca eu și colegii mei – echipa lui Ilan Șor să participăm la alegerile din 5 noiembrie.
Dragi locuitori ai orașului Bălți, vă mulțumesc pentru sprijin și vă rog să credeți în continuare că vom câștiga! Și adevărul, împreună cu bunătatea, tot va triumfa!
Punctul în cazul participării mele la alegeri pentru funcția de primar al municipiului Bălți nu a fost pus. Continuăm să luăm toate măsurile pentru ca acest punct să însemne sfârșitul fărădelegilor făcute de Maia Sandu și PAS.

Un fapt interesant este că astăzi a lipsit avizul Comisiei Electorale Centrale și incapacitatea acestui organ de a vorbi pozitiv despre legea PAS adoptată ieri în Parlament.

De asemenea, demn de atenție este și raportul departamentului juridic al Parlamentului în legătură cu acest proiect de lege, care conține o serie de observații către autorul proiectului de lege.

Întrebarea dacă opinia Comisiei de la Veneția este importantă pentru Maia Sandu și PAS, devine retorică”, a scris Marina Tauber pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, Curtea Constituțională admis marți, 3 octombrie, sesizarea depusă de deputații partidului Șor, declarat neconstituțional, ceea ce înseamnă că aceștia au dreptul să participe la alegeri, inclusiv la cele locale generale fixate pentru 5 noiembrie 2023.

În ziua următoare, miercuri, 4 octombrie, Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat o decizie prin care au fost operate modificările necesare la Codul Electoral care pun în acord cadrul normativ cu considerentele Curții Constituționale. La câteva ore distanță și Legislativul a adoptat în două lecturi schimbările necesare.

Leave a Reply