Skip to main content


Începând cu săptămâna viitoare, toate ședințele din cadrul Primăriei Municipiului Bălți vor avea loc cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Decizia a fost luată în legatură cu creșterea alarmantă a cazurilor de infecții virale acute în municipiul.

Potrivit TVN.md, pe parcursul săptămânii trecute, în oraș au fost înregistrate 375 de cazuri de infecții respiratorii virale acute, dintre care 245 la copii.

Totodată a crescut și numărul cazurilor de gripă, fiind înregistrate 24 de cazuri, dintre care 11 în rândul copiilor. De cealaltă parte numărul infectărilor cu COVID-19 a este stabil. Săptămâna trecută au fost confirmate 25 de cazuri dintre care 7 la copii.Pe lângă revenirea la regimul de mască, Alexandr Petkov a menționat și necesitatea instalării termometrului la intrarea în primărie, ne informează alerta.md.

Petkov, primarul mun.Bălți, citat de TVN: „Aceasta este ultima ședință în primărie care se duce fără măști. Noi suntem într-o situație preepidemiologică, dacă nu mă înșel. Rog să propuneți decizia și eu o semnez. Și distanța să o mai păstrăm. Și eu cred că trebuie de revenit și la termometrul cela de la intrare, iar accesul în primărie să fie controlat la temperatură.”

Leave a Reply