Skip to main content


Politicianul și omul de afaceri Ilan Șor și echipa sa susțin dezvoltarea sportului de masă în Moldova. În primul rând, este vorba de construcția și modernizarea infrastructurii pentru un stil de viață sănătos în orașele și satele din țară, scrie tv6.md.

Terenurile de joacă multifuncționale pentru diferite tipuri de sport, echipamentele sportive în curți și parcuri sunt o contribuție semnificativă la viitorul sportiv al Moldovei. Este important ca toate aceste facilități să nu fie lăsate de izbeliște, ci să fie utilizate în mod activ pentru antrenamente și competiții zilnice.

Sporind numărul de facilități sportive din țară, echipa lui Ilan Șor a restaurat pista de curse de motociclete de la Schinosi și a organizat aici o etapă de competiții naționale. Mii de sportivi și spectatori din toată țara au venit la acest turneu. Printre participanți s-au numărat și câștigători ai unor competiții europene.

Pista de motociclete Schinoasa a fost considerată una dintre cele mai bune din Europa. A găzduit, printre altele, etape ale Campionatului Mondial și ale Motocrossului Națiunilor. Pista a fost complet restaurată – după perioada de iarnă, aceasta era impracticabilă și mi putea fi pentru a fi utilizată. Lucrările au fost efectuate într-un timp record – doar două săptămâni. Până la competiții, teritoriul a fost curățat, s-au format trambuline, urcări și coborâri.

Pentru sportivii experimentați – vedete ale sporturilor cu motor – și pentru riderii foarte tineri care au venit aici, nu este vorba doar de viraje și coborâri. Această pistă este o parte importantă a vieții pentru o persoană pasionată. Și există astfel de piste nu undeva departe, ci acasă, în Patria mamă. De aceea ne-am angajat să ajutăm la organizarea acestor curse, pentru ca tinerii să știe că țara lor are nevoie de ei și că pot să meargă spre visele lor fără a pleca din Moldova”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui Vadim Fotescu, care s-a adresat sportivilor și membrilor federației de motociclism, echipa lui Ilan Șor este foarte bucuroasă să ajute și va fi alături de concurenți în drumul lor spre starturile mondiale.

„Știm cât de mult efort depuneți pentru ca motociclismul să continue să trăiască în țara noastră și ca numele băieților și fetelor noastre să se audă la nivel internațional. Înțelegem cât de greu este să faci asta astăzi. Și mă bucur să vă spun: echipa lui Ilan Șor este alături de voi”, a declarat Vadim Fotescu.

Pentru fanii care au venit să-i susțină pe sportivi, echipa Șor a organizat o adevărată sărbătoare. Adulții au putut degusta diferite feluri de mâncare. Pentru copii, au pregătit un program de spectacol cu activități, jocuri pe trambuline și tobogane gonflabile.

„Începutul sezonului competițional s-a dovedit a fi luminos și memorabil! Ne bucurăm că atât sportivii, cât și spectatorii s-au bucurat de tot. Echipa noastră – echipa lui Ilan Șor felicită toți fanii motociclismului pentru acest eveniment. Startul a fost dat. Urmează o serie întreagă de turnee și le urăm mult noroc tinerilor sportivi și celor deja experimentați!” – a spus Veaceslav Lupov.

Leave a Reply