Skip to main content

 

Politicianul Ilan Șor consideră că alegerile locale din Bălți nu pot fi considerate cinstite, în condițiile în care trei candidați susținuți de echipa sa au fost eliminați din cursă. Cu toate acestea, el și-a exprimat recunoștința față de noua conducere a municipiului.

Ilan Șor a fost întrebat în cadrul unei transmisiuni live pe Facebook cum apreciază rezultatele alegerilor locale din Bălți, unde în fruntea municipiului a ajuns candidatul înaintat de formațiunea lui Renato Ustaîi.

Președintele Partidului Politic „ȘOR” este convins că scrutinul nu poate fi considerat cinstit, în condițiile în care candidatul Partidul „Șansă” Victoria Șapa, precum și candidatul independent Arina Corșicova, susținute ambele de echipa sa, au fost eliminate din competiție cu puțin timp înainte de alegeri, iar Marina Tauber a primit în cele din urmă refuz din partea Comisiei electorale de circumscripție și nu a fost înregistrată în cursă.

Cu toate acestea, Ilan Șor afirmă că apreciază poziția adecvată a noii conduceri a municipiului.

„Da, eu consider că alegerile de la Bălți nu au fost cinstite. Acestea nu pot fi cinstite în condițiile în care trei candidați sunt eliminați din alegeri. Dar aceste alegeri au fost câștigate de reprezentanții partidului lui Renato Usatîi. Noi i-am promis multe electoratului din Bălți. Anume din acest motiv, indiferent de rezultat, noi astăzi vom munci pentru acești oameni. Nu muncim împreună cu altcineva, nu ne aliem cu nimeni, noi muncim pentru oameni. Dar, în același timp, sunt recunoscător pentru poziția adecvată a conducerii Bălțiului și vom încerca să fim utili acolo unde oamenii ne vor cere ajutor”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că trei candidați susținuți de echipa lui Ilan Șor la alegerile locale din toamna anului 2023 nu au putut să participe la cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți. Consiliului electoral de circumscripție a refuzat să înregistreze candidatura Marinei Tauber.

Ulterior, în ajunul primului tur de scrutin a fost scoasă din cursă Victoria Șapa din partea Partidului „Șansă”.

După eliminarea Victoriei Șapa, în primul tur de scrutin organizat la Bălți a participat candidatul independent Arina Corșicova, care la fel s-a bucurat de susținerea echipei Șor. Aceasta a câștigat 21,52% din sufragii, dar nu a mai ajuns să candideze și în turul doi, întrucât a fost scoasă din cursă.

În aceste condiții, în funcția de primar de Bălți a ajuns candidatul formațiunii „Partidul Nostru”, Alexandr Petkov. Acesta obținut 59,82% din sufragii în turul doi și l-a învins pe contracandidatul său Maxim Moroșan din partea PSRM.

Leave a Reply