Intr-o nouă ediție a emisiunii „ȘOR Live”, Ilan Șor a demontat mai multe minciuni spuse de Maia Sandu cu referire la situația social-politică din țară, în cadrul interviurilor acordate pentru ziarul britanic „The Times” și postul de televiziune american „CNN”. Președinta a trecut însă sub tăcere faptul că majoritatea populației a ajuns să trăiască la limita sărăciei și refuză să mai susțină guvernarea PAS, din cauza că este coruptă și incompetentă , ne informeaza partidulsor.md.
“În timp ce noi sărbătoream Ziua Independenței, Maia Sandu nu pierdea timpul în zădar. A oferit interviuri pentru „The Times” și „CNN”. Ne speria cu Rusia, spunea că pe Moldova o așteaptă soarta Ucrainei. Să o prindem cu minciunile a fost simplu”, a remarcat Ilan Șor.
Una dintre minciunile Maiei Sandu, la care revine de fiecare dată când oferă interviuri atât pentru presa controlată de PAS, cât și pentru cea internațională, plătită de curatorii ei ca să-i facă PR politic, este că „Republica Moldova a reușit, în doi ani, să se rupă de dependența energetică a Rusiei”.
“Moldovenii au început să plătească de 10 ori mai mult pentru serviciile de întreținere. Și asta nu înseamnă că Moldova a devenit independentă energetic. O lună în urmă, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a oferit țării noastre încă un credit de 165 milioane de euro pentru achiziționarea gazelor. Și asta nu este cadou. Aceste milioane vor trebui întoarse din contul impozitelor, pensiilor, salariilor și investițiilor în infrastructură”, a explicat politicianul.
O altă minciună exteriorizată, una dintre preferatele președintei, după care încearcă să ascundă eșecurile și fărădelegile guvernării PAS, este că „Rusia încearcă să saboteze procesele democratice, prin intermediul protestelor violente, și să influențeze alegerile”.
Maia Sandu promovează ideea, pe care o regăsim în manualele occidentale de manipulare politică, că dacă oamenii se pronunță împotriva regimului Sandu și Uniunii Europene, înseamnă că au fost plătiți de Kremlin. În același timp, președinta spune că „în Moldova viitorul îl decid singuri cetățenii, și că anume ei decid ce parcurs geopolitic trebuie să urmeze țara”. Acțiunile Guvernului PAS arată însă contrariul, și anume că încalcă Legea Supremă, legislația națională și europeană, valorile democratice. Concomitent, ignoră cu desăvârșire voința poporului.
„Vă aduc aminte că Veronica Dragalin, prietena Maiei Sandu, a fost aleasă ilegal, în veceu. În decurs de doi ani, fără ca să întrebe poporul, în plină criză economică, absolut nejustificat, regimul Sandu-PAS a crescut cheltuielile pentru Guvern cu 370%, după ce au fost create încă 5 ministere noi. De asemenea, a majorat salariile judecătorilor, miniștrilor și procurorilor, în timp ce pensiile și salariile au rămas mizere”, a menționat Ilan Șor.
De asemenea, președinta a mințit când a spus că oamenii văd doar avantaje în Uniunea Europeană și preferă să lucreze în statele europene. Sandu nu a recunoscut însă că majoritatea a plecat din cauza sărăciei și lipsei locurilor de muncă plătite decent.
“La scurt timp după acest interviu, Guvernul a anunțat despre un dublu control vamal și impozite suplimentare pentru întreprinderile din Transnistria, care fac exporturi. În același timp, guvernarea se împrumută cu milioane, însă nu are bani pentru a ajuta fermierii. Dar în opinia lui Sandu, moldovenii sunt fericiți. A fost doar sinceră când a spus că mulți lucrează în UE, dar aici nu avem cu ce ne mândri”, a subliniat Șor.
În timp ce Maia Sandu manipulează partenerii externi și se împrumută, în numele cetățenilor, pentru ca regimul ei fascist să se poată menține la putere, echipa lui Ilan Șor rezovă problemele cetățenilor. Astfel, în Lupoaica, raionul Orhei, va fi începută, în curând, construcția unui complex sportiv, iar în Cuhnești – peste 2000 de oameni se vor bucura de un sistem de iluminare stradală. În localitatea Pohrebeni, au fost inaugurate un parc, o estradă de vară, un teren de joacă și iluminatul stradal. În Susleni au fost implementate proiecte similare: un parc modern, o estradă de vară și un teren de joacă.