Skip to main content

De Ziua Culturii Naționale și cu ocazia a 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, reprezentanții fracțiunii „Pentru Bălți” din Consiliul municipal au depus flori la monumentul poetului din capitala nordului.

Președintele fracțiunii „Pentru Bălți”, Anastasia Svetlicinîi, a remarcat că 15 ianuarie este un prilej de a reflecta asupra valorilor noastre spirituale. Consilierul a subliniat rolul lui Eminescu în cultura poporului nostru, menționând că trebuie să păstrăm patrimoniul literar, pe care poetul l-a lăsat posterității.

„Am depus cu mândrie flori la bustul lui Mihai Eminescu din Bălți, în cinstea contribuției sale inestimabile la patrimoniul cultural și la formarea spiritului național al Republicii Moldova. Asemenea date reprezintă un frumos prilej de inspirație și mândrie pentru viața culturală a țării noastre. Noi onorăm și păstrăm cultura noastră, și o vom transmite generațiilor viitoare”, declarat Anastasia Svetlicinîi

Participanții la ceremonie au atras atenția că Eminescu a fost nu doar un maestru al poeziei, ci și un publicist cu largă viziune asupra omenirii și idealurilor naționale.

Ziua Culturii Naționale este marcată în fiecare an, pe 15 ianuarie, cu ocazia aniversării nașterii marelui poet Mihai Eminescu. În această zi semnificativă, întreaga țară îi aduce un omagiu geniului, care ne-a lăsat drept moștenire un adevărat tezaur literar și publicistic.

Leave a Reply