Skip to main content


Oleg Tofilat a scris motivele care l-au făcut să demisioneze din funcția de director al CFM, dând de înțeles că ar fi existat divergențe de abordări și viziuni dintre politic și corporativ. De asemenea, fostul șef al Căilor Ferate a mai scris că nu ar fi existat o protecție concretă față de ingerința justiției și organelor de control, ne informează alerta.md.

Oleg Tofilat: “Sunt profund îngrijorat de continuitatea activităților. Sunt necesare cel puțin doua condiții pentru a o asigura:

Lichiditate – activele circulante trebuie sa depășească obligațiunile curente cu 2-3 luni Proficienta operațională – veniturile anuale sa fie superioare cheltuielilor. Instrumentele corporative, de care dispune administratorul CFM, nu sunt suficiente pentru a satisface aceste condiții.

Incoerența viziunilor privind riscurile, prioritățile și acțiunile între politic și corporativ. Avem câteva divergențe esențiale în abordări: Calea Ferată e o afacere sau un serviciu de interes public? Ce e prioritar în reforma feroviară, forma sau conținutul?… Care este independența decizională a administratorului CFM in activitățile sale?

Lipsa oricărei protecții față de ingerințele adverse ale “justitiei” și “organelor de control”, a scris Tofilat pe pagina sa de facebook.

Leave a Reply