Skip to main content

Bașcanul Evghenia Guțul și echipa ei au luat sub control tragedia care a avut loc și starea de sănătate a victimelor accidentului tragic din Comrat, unde șase oameni s-au ales cu traumatisme grave, iar o fată de 12 ani a murit la spital.

„Din partea echipei noastre, transmitem profunde condoleanțe familiei și apropiaților fetei decedate. Vom monitoriza personal starea de sănătate a cetățenilor care au suferit în accident. Situația revendică o implicare imediată și analiza măsurilor pentru asigurarea securității pe drumuri”, a subliniat Evghenia Guțul.

La inițiativa bașcanului, vinerea trecută a fost organizată urgent o ședință, unde a fost luată decizia de a convoca o comisie, în cadrul căreia, inclusiv, s-a discutat despre alocarea suportului financiar familiilor care au avut de suferit. Oricum, activitatea bașcanului și a echipei sale nu se limitează la aceasta. Evghenia Guțul a anunțat că va fi creat un plan de acțiuni pentru viitor, unde o atenție sporită va fi acordată siguranței rutiere.

„Este necesar de a realiza un șir de modificări a infrastructurii rutiere, pentru îmbunătățirea siguranței locuitorilor. Aceste proiecte și îmbunătățiri sunt incluse în programul nostru. Noi am atras o deosebită atenție colegilor că prin Comrat trece traseul M3, unde se află mai multe instituții preșcolare și școlare, respectiv este prioritară chestiunea implementării tuturor măsurilor  de siguranță, în special pentru copii”, a remarcat Evghenia Guțul.

În contextul discuțiilor despre acest subiect, la ședință au fost invitați și reprezentanții  Departamentului Sănătății și ai Ministerului Afacerilor Interne. Evghenia Guțul i-a îndemnat pe toți să propună idei și recomandări pentru prevenirea situațiilor similare.

Bașcanul a anunțat că la ședința specială au participat: Pavel Buneanu, adjunctul interimar al Departamentului de Poliție Găgăuzia, Olesea Tanasoglo, vicepreședinte interimar al Comitetului Executiv al Găgăuziei pentru Afaceri Sociale, Svetlana Duleva, șef interimar al Departamentului principal de sănătate și protecție socială din Găgăuzia, Pavel Verejanu, consilier pe domenii prioritare de dezvoltare în economie și progres științific și tehnologic al UAT Găgăuzia, Iurii Cuznețov, consilier pe probleme de interacțiune cu autoritățile publice și Svetlana Ulanova, consilier juridic.

„Ședința respectivă va deveni un punct de plecare pentru luarea unor decizii comune și identificarea pașilor pentru prevenirea unor tragedii similare în viitor. Împreună vom face drumurile noastre mai sigure și vom proteja viețile și sănătatea cetățenilor noștri”, a concluzionat Evghenia Guțul.

Leave a Reply