Skip to main content


Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, susține că, la cea mai recentă întâlnire cu Maia Sandu, la care a participat împreună cu reprezentanții celorlalte partide din blocul „Împreună” a cerut demisia a trei miniștri din Guvern: Andrei Spînu, Vladimir Bolea și Dumitru Alaiba. Potrivi lui, aceștia aduc un prejudiciu de imagine guvernării și procesului de integrare europeană. Munteanu a dat exemplu licitațiilor eșuate a spațiilor comerciale de la aeroport, care „cad ca nucile, una după alta”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, transmite tv6.live.

„Probabil acestei puteri totale le aburește ochelarii prin care privesc asupra realităților. Pentru că există un singur partid aflat la guvernare, ei consideră că toate criticile care sunt vociferate sunt ostile, politizate. Și de asta apără cu îndârjire ideea că orice om al lor care îi reprezintă, odată scos în afara garniturii guvernamentale, ar însemna un prejudiciu de imagine. Ori eu, și colegii mei din blocul „Împreună” considerăm că este exact invers. Acești trei miniștri despre care am vorbit cu doamna Sandu și pe care am cerut să fie rechemați din actuala garnitură guvernamentală, dacă s-ar întâmpla acest lucru ar câștiga credibilitate Guvernul”, a declarat președintele CUB.

Munteanu a mai spus că Andrei Spînu ar controla o parte din fracțiunea PAS din Parlament, ceea ce îi permite „să corupă deciziile reale ale partidului aflat la guvernare”.

„Atâta vreme cât persoana pe care ați menționat-o (Andrei Spînu n.r) are un pachet majoritar de control asupra fracțiunii legislative, el poate manipula, el poate utiliza resurse mari, poate nu infinite, dar importante pe care le are, ca să corupă deciziile reale ale partidului aflat la guvernare. Am cerut (demisia n.r) lui Spînu, Bolea, Alaiba. Și acest lucru trebuie ascultat cu atenție, dacă cineva își dorește un dialog onest cu partidele proeuropene. De ce cineva este mai presus de lege? De ce concursurile pentru licitațiile celor cinci mii de metri de la aeroport cad ca nucile? Unul după altul. De ce nu există rigoare asupra condițiilor pe care trebuie să le întrunească o întreprindere de stat. De ce zece cele mai mari întreprinderi de stat au directori interimari. Sunt directori scoși din joben, ca iepurii. Zinaida Popa la Moldexpo, domnul Popușoi, la ANSA. Este ceva de neimaginat. Este o asemenea secetă de cadre compatibile cu ideea de performanță, încât mă tem să-mi imaginez ce se întâmplă în agențiile în care nu avem suficientă informație”, a mai spus Munteanu.

Leave a Reply