Skip to main content


Echipa Ilan Șor va demara în curând ample acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la avantajele aderării la Uniunea Economică Euroasiatică și îngrijorările asociate Uniunii Europene. Declarațiile au fost făcute de către politician în cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare, ne informează tv6.md.

„Cred că în maximum 10 zile vom începe acțiunile de informare ale cetățenilor. Luna aprilie, mai și iunie vor fi extrem de aglomerate, cu numeroase evenimente politice și non-politice. Ne-am pregătit pentru aceste acțiuni și vom transmite o poziție clară, explicând motivele pentru care susținem această direcție. Cu toate acestea, decizia finală va aparține cetățenilor. În prezent, în Moldova este dificil să-ți exprimi o poziție, deoarece majoritatea televiziunilor sunt sub controlul puterii și impun o anumită opinie. Orice post de televiziune de opoziție care încearcă să transmită adevărul sau să exprime opinii diferite este imediat închis”, a subliniat Ilan .

Totodată, politicianul Ilan Șor a fost întrebat de internauți dacă este un patriot al Republicii Moldova.

„Mă consider un patriot al Republicii Moldova, de aceea eu, până astăzi, în ciuda faptului că pot fi implicat în diferite afaceri mari, sunt angajat în activități politice în Moldova pentru că vreau să fac din Moldova o țară bogată și fericită, și o voi face. Libertate pentru religie, de viziune asupra lumii politice e despre mine, întrucât cred că oamenii trebuie singuri să decidă pentru ei multe lucruri”, a mai adăugat el.

Politicianul și filantropul Ilan Șor a anunțat crearea unui ONG pentru a aprofunda legăturile Republicii Moldova cu Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA). Noua organizație, care va fi condusă chiar de Șor, își va începe activitatea în lunile următoare. Scopul acesteia – să explice importanța dezvoltării relațiilor cu Rusia și UEEA pentru viitorul Moldovei. De asemenea, inițiativa este menită să ofere o alternativă la cursul actual al guvernului moldovean, care vizează integrarea europeană și aprofundarea legăturilor cu Occidentul.

Leave a Reply