Skip to main content


Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor a reacționat la declarația ministrului Educației, Dan Perciun, despre subfinanțarea instituțiilor de învățământ cu 1,2 miliarde de lei. În interviul său, Perciun a mai spus că „Ministerul Educației nu gestionează rețeaua școlară” și „nu are control asupra instituțiilor preșcolare”.

Politicianul a precizat că Perciun, până în prezent, încă nu are absolut nicio idee despre cum să eficientizeze sistemul de finanțare.

” Aș vrea să clarific: Perciun, cu siguranță, este ministru? Și ce îl împiedică (deja nu ca dansator) să se clarifice, în sfârșit, cu trista moștenire, pe care au distrus-o predecesorii săi? Toate cifrele și faptele sunt accesibile”, a spus Șor.

Ilan Șor a amintit că, în ultimii șapte ani, numărul universităților din Moldova a scăzut de la 30 la 21, iar numărul profesorilor s-a redus cu peste o mie. 73 de școli au fost închise.

„Și în loc să investească toate resursele în educație, să îmbunătățească calitatea, baza materială și tehnică, autoritățile s-au spălat pe mâini și au dispărut în ceață. Și anume guvernul este cel care stabilește politica generală în domeniul educației. Și anume guvernul va răspunde pentru că a adus întregul domeniu în pragul dezastrului”, a concluzionat Șor.

Leave a Reply