Skip to main content


Ilan Șor a comentat vizita șefului comitetului militar al NATO la Chișinău și desfășurarea exercițiilor alianței în Moldova.

Actuala guvernare reprezentată de președintele Maia Sandu și PAS încearcă să forțeze aderarea Republicii Moldova la Alianța Nord-Atlantică, a spus Șor. În acest fel, autoritățile intenționează să transforme țara într-o colonie NATO. Ele au demonstrat clar acest lucru prin primirea „înaltului oaspete” NATO și prin exercițiile blocului pe teritoriul Moldovei.

„Guvernarea continuă să meargă pe banii oamenilor la forumurile alianței, numărul programelor comune a crescut. Iar această consolidare a cooperării militare contravine opiniei majorității cetățenilor noștri, care sunt împotriva unei astfel de „prietenii” și a aderării la NATO”, a subliniat Șor.

El a amintit că autoritățile taie programele sociale și aruncă pensionarii în voia sorții, iar în același timp cresc cheltuielile blocului militar.

„Recean sare din pantaloni și mărește bugetul apărării!” – a spus politicianul și a sugerat să ne întrebăm în interesul cui acționează de fapt guvernul.

Șor a îndemnat să se împiedice transformarea Moldovei într-o arenă pentru jocuri de război și experimente geopolitice care contravin intereselor cetățenilor și amenință viitorul republicii.

Leave a Reply