Skip to main content


Politicianul și filantropul Ilan Șor a comentat anunțul cu privire la organizarea săptămânii europene în Moldova, în cadrul căreia, școlarilor din republică li se va vorbi despre „integrarea europeană”, vor avea loc concursuri cu tema „Cum văd eu Moldova europeană” și vor fi predate „tradițiile europene”. Șor a declarat că acesta este un proces politizat.

El a subliniat că educația ar trebui să stimuleze gândirea critică a copiilor și adolescenților, în timp ce autoritățile moldovenești încearcă să o înlocuiască cu propaganda politică.

„Săptămâna europeană în școlile din Moldova este o manevră de propagandă. Autoritățile încearcă să formeze o viziune unilaterală asupra lumii încă de la o vârstă fragedă. Regimul îi folosește pe furiș pe școlari în scopurile sale politice”, nu are nicio îndoială politicianul.

Ilan Șor a precizat că actualul președinte Maia Sandu va face apel la angajații din sectorul public să facă agitație pentru aderarea țării la UE. În același timp, prea multe probleme interne rămân nerezolvate.

„Un președinte și un Guvern adecvat s-ar concentra pe rezolvarea problemelor reale ale cetățenilor, în loc să încerce să zombifice oamenii și să încerce să plieze întreaga țară pe ambițiile lor politice”, a spus Ilan Șor.

El a descris acțiunile lui Sandu ca fiind un experiment cinic și inacceptabil asupra Moldovei și a cetățenilor săi.

Leave a Reply