Skip to main content

Trenul de pe linia Chișinău-Iași va continua să circule, conform graficului prestabilit. Decizia privind suspendarea cursei „din motive tehnice”, anunțată anterior de CFM, a fost anulată. S-a întâmplat la scurt timp după ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a a cerut întreprinderii să-și reevalueze decizia și să asigure circulația fără întreruperi, ne informează ziua.md.

Miercuri, CFM anunța că, din 5 februarie, cursa feroviară Chișinău-Iași (Socola) va fi sistată temporar, din cauză că trenurile ar necesita a fi renovate, iar pasagerii erau informați că pot să cere să le fie restituiți banii pentru bilete. A doua zi, a intervenit ministrul Andrei Spînu care a cerut să fie găsite soluții, astfel încât trenul să circule în continuare.

„După anunțul CFM referitor la sistarea cursei Chișinău – Iași (Socola), am solicitat reevaluarea deciziei pentru a nu admite acest lucru. În acest sens, departamentul tehnic al CFM mi-a dat asigurări că în următoarele zile se va lucra în regim de urgență pentru ca ruta Chișinău – Iași să circule fără întreruperi”, a precizat Spînu.

La scurt timp, CFM a emis un comunicat prin care anunța că problema a fost rezolvată, iar cursa feroviară Chișinău-Iași va funcționa fără abateri.

Incertitudinea are loc pe fundalul unei crize profunde cu care se confruntă, în ultima perioadă, Calea Ferată a Moldovei. În lipsa unei strategii clare de dezvoltare și a datoriilor acumulate, întreprinderea a ajuns în prag de faliment, iar angajații nu-și mai primesc salariile de luni de zile.

Luni, 29 ianuarie, director general al CFM, Oleg Tofilat, și-a dat demisia din funcție, motivul invocat fiind „diferența de viziuni cu factorii politici”.

Leave a Reply