Skip to main content

Principalul producător și furnizor de agent termic al Capitalei Termoelectrica anunță că blocul energetic nr.3 a fost oprit ieri, 4 ianuarie, la ora 23:53, „din cauza unei defecțiuni apărute la economizorul cazanului, care necesită a fi lichidat”, ne informează ziua.md.

„Economizorul este instalația pentru preîncălzirea apei de alimentare înainte de a fi introdusă în cazanul cu abur. Economizorul de la blocul energetic nr.3 are o vechime de funcționare de 45 de ani. Menționăm că pentru anul 2024, în Planul de Investiții sunt planificate lucrările de schimbare a economizorului de la blocul energetic nr.3, cu un economizor nou, care la moment este în proces de confecționare la uzină”, potrivit unui comunicat de presă al Termoelectrica.

Lichidarea defecțiunii urmează să fie efectuată pe parcursul a 2-3 zile. Termoelectrica mai anunță că livrarea agentului termic nu va fi întreruptă.

„La moment, funcționează blocul energetic nr.1, iar regimul termic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți. Consumatorii de energie termică nu sunt afectați de deconectarea blocului, respectiv toți consumatorii conectați la sistemul centralizat de încălzire sunt asigurați cu energie termică”, se mai arată în comunicat.

Nu este pentru prima dată când apar probleme la blocul nr.3 al Termoelectrica. Acesta s-a defectat la doar câteva săptămâni după finalizarea lucrărilor de reparație capitală, în toamna anului 2022, după ce a apărut o problemă cu funcționarea generatorului. Reparația blocului a costat peste 5 milioane de lei.

Leave a Reply