Skip to main content


O nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, convocată de către consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, eșuează din nou din lipsă de cvorum, ne informează ziua.md.

Potrivit PAS, în cadrul acesteia trebuia discutat bugetul municipal pentru anul 2024, dar și alte probleme stringente pentru oraș.

„Cum putem vorbi despre rezolvarea problemelor, când oamenii nu doresc nici în ședințe ale Consiliului Municpal Chișinău. Această ne determină să tragem o concluzie – că Ion Ceban este în cârdășie și în înțelegeri pe sub masă cu alte formațiuni politice…Cât boicot este din partea Primărie ca să nu aibă loc lucrul. Două luni de zile primarul nu lucrează”, a declarat președintele fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa.

Și în data de 26 decembrie, ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, convocată de către consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate nu a avut loc din lipsă de cvorum. În sală s-au prezentat atunci doar 15 aleși locali din cei 26 necesari pentru ca ședința să fie deliberativă.

În ultimele zile au avut loc acuzații reciproce între autoritățile locale din Capitală și cele centrale, privind necesitatea optimizării bugetului municipiului Chișinău în diverse domenii, inclusiv cel al educației.

Primarul Ion Ceban a afirmat că autoritățile locale vor fi nevoite să reducă cheltuielile în sectorul educației și în cel al protecției sociale din cauza politicii actuale de guvernare. În replică, reprezentanții PAS din Consiliul Municipal Chișinău susțin că Ion Ceban intenționează să închidă grupele cu program prelungit din clasele primare sub pretextul așa-numitei „optimizări”, fapt infirmat de edilul Capitalei.

Leave a Reply