Skip to main content


În contextul avansărilor tehnologice rapide și a schimbărilor semnificative în mediul educațional, conferința „AI în Educație: Transformarea metodei de predare-învățare în Republica Moldova” le-a oferit celor 300 de profesori STEAM din Republica Moldova o platformă esențială pentru a înțelege, explora și implementa inteligența artificială. Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului a fost de a le explica profesorilor cum pot să îmbunătățească procesul de studiu și să-și ușureze munca prin intermediul instrumentelor AI, ne informează alerta.md.

Profesorii au aflat mai multe despre o serie de instrumente AI precum Notion, CHAT GPT, Perplexity, Google, Stable Diffusion sau Magic Eraser. Acestea au fost prezentate într-un mod interactiv, astfel încât participanții să înțeleagă cum pot fi integrate în activitatea didactică.

Participanții la eveniment au avut posibilitatea să viziteze și o expoziție cu proiecte de inteligență artificială dezvoltate de către elevii și profesorii din Republica Moldova. Conferința „AI în Educație: Transformarea metodei de predare-învățare în Republica Moldova” a fost organizată de „Tekwill în Fiecare Școală”, Sigmoid și „Startup City Cahul”.

Leave a Reply