Skip to main content

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi, desfășurate ieri în două localități din țară.

În orașul Bucovăț, rezultatele au fost strânse, dar decisive. Nicolae Lozovan, candidatul Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS), a obținut 217 voturi, echivalentul a 43,49% din totalul voturilor. Contracandidata sa, Irina Maximova, reprezentanta Partidului Politic „Partidul Social Democrat European” (PSDE), a câștigat cu 282 de voturi, adică 56,51% din voturi, aducând astfel o înfrângere semnificativă PAS-ului în această localitate.

În comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, candidatul Vladimir Gîsca, reprezentând Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, a obținut un rezultat categoric, fiind votat de toți cei care s-au prezentat la urne, acumulând 741 de voturi, ceea ce reprezintă 100% din totalul voturilor exprimate. Este de menționat că pentru funcția de primar al acestei localități a candidat și Ruslan Filipaș, candidatul Partidului „Șansă”, însă acesta a fost scos din cursa electorală.

Conform prevederilor Codului electoral, candidatul care obține cel mai mare număr de voturi în al doilea tur de scrutin este declarat câștigător. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul cu cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

CEC subliniază că toate informațiile prezentate până la recepționarea documentelor originale de la organele electorale inferioare sunt preliminare și urmează a fi confirmate ulterior.

 

Leave a Reply