Skip to main content


Procuratura Generală are pe rol mai multe dosare cu privire la achiziția gazelor naturale din ultimii ani, iar aceste dosare avansează mai repede decât și-ar dori unii. Declarația aparține expertului economic Veaceslav Ioniță, care a adăugat că asupra procurorilor se fac presiuni pentru a opri investigațiile, ne informează ziua.md.

„În opinia mea, cu o probabilitate de 98 la sută, cred că se întâmplă următorul lucru: la Procuratura Generală sunt niște dosare pe gaz pe rol. Dosarele astea avansează mai repede decât și-ar dori unii. Asupra Procuraturii Generale se face presiune ca să se mai liniștească băieții. (..) La gaz, mulți au crezut că ieșirea mea publică este o acțiune ca să încurajez procuratura să meargă mai departe. Și acum voi face o mea culpa. Trebuie să recunosc că în ultima vreme am fost cam rece față de procuratură. Credeam că ei nu prea merg. Îmi cer scuze de la toți. De azi înainte nu o să mai fiu rece. Cu tot ce va fi necesar, cu cea mai mare plăcere, voi ajuta. Mai mult nu am voie să spun”, a spus Ioniță în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

În contextul dosarelor legate de achiziția de gaze naturale, Ioniță a amintit și de un alt dosar proaspăt care ar bate pasul pe loc. Este vorba despre dosarul care vizează un posibil abuz de putere din partea reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) privind construcția drumului Leova-Bumbăta, unde aproape 5,9 km de drum au fost construiți cu 250 de milioane de lei. ASD este subordonată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, conduse de fostul șef al administrației prezidențiale, Andrei Spînu.

„Avem un exemplu proaspăt cu drumul de la Leova-Bumbăta. Ceva s-a auzit, s-a pornit (dosar penal n.r), s-a oprit. Unii pornesc, unii opresc. Domnul prim-ministrul poate să iasă cu detalii în spațiul public, pentru că noi avem un ministru responsabil de drumuri (Andrei Spînu n.r) și un prim-ministru care răspunde pentru toți. Și cred că dumnealui (Dorin Recean n.r) dacă tace, nu face bine”, a spus Ioniță.

Leave a Reply