Skip to main content


Starețul mănăstirii Cosăuți, rănit ieri cu un cuțit în curtea lăcașului sfânt, se află în stare gravă, dar stabilă, la spitalul din Soroca. Directorul instituției, Ella Ursu, menționează că părintele este conștient, vorbește, dar are nevoie de transfuzie de sânge, ne informează tv6.live.

„Pe 10.03.2024 a fost internat în spitalul raional Soroca starețul mănăstirii din s. Cosăuți în stare critică. A fost efectuată intervenție chirurgicală de urgență în comun cu specialiștii din Chișinău. Datorită profesionalismului și mobilizării tuturor serviciilor medicale a SR Soroca, în ziua de duminică, starea pacientului la momentul este gravă, dar stabilă: este conștient, vorbește.

În legătură cu pierderea masivă de sânge, pacientului i s-a transfuzat un volum mare de componenți sanguini. Administrația SR Soroca intervine cu rugămintea către toți oamenii de bună credință de a dona sânge pentru arhimandritul Ieronim pentru a-i salva viața. Vă așteptăm la Secția de Transfuzie a Sângelui a SR Soroca pe data de 12.03.2024 și 14.03.2024 de la ora 08.00. Împreună să facem o faptă bună”, se arată în mesajul Ellei Ursu.

Leave a Reply