Skip to main content


Adversari doar la televizor și pe rețelele de socializare, nu însă și în consiliile raionale. Bunăoară la Bălți, socialiștii și pasiștii colaborează deschis și votează în funcții importante oameni loiali partidului de guvernământ. Despre aceasta a anunțat pe Facebook consilierul municipal, președintele fracțiunii „Pentru Bălți” Anastasia Svetlicinîi.

Politiciana a anunțat că prin votul comun al consilierilor PSRM și PAS, președintele unei comisii importante din Consiliul Raional Bălți, cea financiar-economică, a devenit pasistul Iurie Beșliu.

„Încă o coaliție și un vot comun PAS – PSRM, și asta în pofida tuturor promisiunilor, declarațiilor și afirmațiilor conducerii PSRM! Prin voturile consilierilor municipali din aceste partide, președintele Comisiei financiar-economice a consiliului din Bălți a devenit „pasistul” Iurie Beșliu. În favoarea candidaturii lui au votat consilierii municipali socialiști Serghei Gramma și Maria Bordeniuc”, a menționat ea.

Anastasia Svetlicinîi a precizat că PSRM a făcut coaliție cu PAS în condițiile în care pentru funcția de președinte al Comisiei financiar-economice exista candidatul din partea „Partidului Nostru” Elena Grițco.

“Cu toate acestea, consilierii socialiști au votat în mod deliberat pentru reprezentantul partidului de guvernământ, așa cum au mai făcut-o și în raionul Dubăsari, în Ștefan Vodă și în alte orașe și raioane din Moldova. Astfel, datorită voturilor a doi consilieri socialiști și a voturilor consilierilor PAS Iurie Beșliu și Veronica Garbuz, președintele importantei comisii a devenit un „pasist”! Ce scuze vor găsi acum socialiștii pentru a explica încă o alianță cu partidul de guvernământ?”, a remarcat politiciana.

Leave a Reply