Curtea Constituțională este acaparată politic și controlată de regimul antidemocratic Sandu-PAS, de aceea, pentru echipa noastră, această instituție nu reprezintă un etalon al adevărului judiciar. Nu recunoaștem decizia prin care Partidul „ȘOR” a fost declarat neconstituțional, deoarece a fost luată cu încălcarea flagrantă a legislației naționale și jurisprudenței europene. Declarația a fost făcută de deputata și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul emisiunii „Dialog în studio”, de la Gagauziya Radio Televizionu (GRT).
„În realitate, nu Curtea Constituțională a luat această decizie ilegală, ci trei judecători, toți afiliați politic PAS, dintre care unul dintre ei – președintele Nicolae Roșca, este avocatul Maiei Sandu. El nici nu a avut dreptul să participe la proces. În același timp, alți doi judecători au emis opinii separate, prin care au demonstrat, invocând argumente clare și practicile internaționale, că decizia Înaltei Curți este nefondată”, a menționat politiciana.
Deputata a amintit că o echipă de avocați de talie internațională va ataca la Curtea Europeană a Drepturilor Omului decizia abuzivă luată de Curtea Constituțională. Marina Tauber s-a arătat convinsă de faptul că Partidul „ȘOR” va fi repus în drepturi, iar imaginea întregii echipe – reabilitată.
„Curtea Constituțională este acaparată politic, și nu poate servi drept etalon al adevărului judiciar, de aceea nu recunoaștem decizia luată cu privire la Partidul „ȘOR”. Abia după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului se va pronunța în privința acestui caz, atunci vom discuta mai complex acest subiect. Cert este că nicăieri în lume nu a existat așa situație în care un partid să fie scos în afara legii, în lipsa dovezilor. Măsura a fost aplicată doar partidelor implicate în activități teroriste și care au desfășurat crime împotriva umanității”, a spus Tauber.
Marina Tauber a explicat că decizia Curții Constituționale este parte a unui joc politic murdar, orchestrat de Maia Sandu, cu scopul de a înlătura de pe scena politică moldovenească Partidul „ȘOR”, care reprezintă un concurent politic de neînvins pentru regimul Sandu-PAS.
„Exemplul Găgăuziei arată că ratingul lui Ilan Șor, al Partidului „ȘOR” și a întregii noastre echipe crește semnificativ. Iar faptul că Înalta Curte ne-a luat, pentru o scurtă perioadă, ștampila, și încearcă să lichideze partidul, nu înseamnă că susținătorii noștri au devenit mai puțini. Dimpotrivă, sunt din ce în ce mai mulți, echipa noastră se consolidează, iar nouă aceasta ne dă putere să luptăm împotriva fărădelegilor regimului antidemocratic Sandu-PAS”, a subliniat deputata.
Politiciana a vorbit și despre abuzurile constante comise împotriva ei de către procurorii și judecătorii corupți și loiali guvernării și a atenționat că aceștia, mai devreme sau mai târziu, vor răspunde pentru că și-au bătut joc de legislația Republicii Moldova și i-au încălcat mai multe drepturi fundamentale garantate de Constituție.
„M-au ținut ilegal sub arest – în închisoare, în izolator, apoi în arest la domiciliu, însoțite de alte măsuri restrictive. De asemenea, am fost repetat reținută și arestată pe o singură cauză, imediat după primul tur al alegrilor din Găgăuzia. Acuzațiile mele au fost schimbate de câteva ori, în decurs de un an. Imunitatea mi-au ridicat-o post factum, după reținere. Încălcări de procedură sunt foarte multe. Cazul în sine nu are la bază nimic. E doar o luptă politică, e un dosar politic, nu o singură data ne-am confruntat cu asta. În 2019, eu și deputata Reghina Apostolova, la fel am fost reținute nefondat, iar peste un an Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general al Republicii Moldova, și-a cerut scuze pentru acțiunile ilegale ale Procuraturii și a declarat întregii țări și lumi că am fost victimele unui dosar politic”, a mai menționat Marina Tauber.