Skip to main content

Liderul Partidului interzis „ȘOR”, Ilan Șor, și vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, au făcut recurs la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Ei intenționează să obțină anularea sancțiunilor împotriva lor.

Potrivit publicației din Israel, The Jerusalem Post, Uniunea Europeană și-ar fi încălcat propriile principii, când, în premieră, a introdus sancțiuni împotriva reprezentanților opoziției.

În articol se vorbește despre sancțiunile impuse în raport cu Ilan Șor și deputatul Marina Tauber pentru „organizarea protestelor antiguvernamentale”.

Într-un articol, publicat marți, publicația scrie că omul de afaceri, născut în Israel și liderul Partidului politic Shor, declarat neconstituțional, Ilan Șor, precum și vicepreședintele acestuia Marina Tauber au depus cereri la Curtea de Justiție a UE pentru anularea sancțiunilor legate de presupusele proteste pro-Kremlin, citând un comunicat emis de avocații acestora.

Anterior, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva liderilor opoziției moldovenești. Presa din Israel scrie că astfel de măsuri sunt, de obicei, folosite pentru a lupta față de regimurile dictatoriale, nu împotriva celor care se află de partea poporului.

De asemenea, echipa lui Ilan Șor a depus un demers la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin care se cere anularea sancțiunilor împotriva Partidului „ȘOR” și încetarea persecuției.

„Lupta împotriva opoziției, prin aplicarea sancțiunilor, este inacceptabilă într-o societate europeană civilizată. UE a fost creată ca un bastion al democrației și al unității popoarelor. Dar acum se încearcă să îi distrugă pe cei care au fost susținuți de poporul Republicii Moldova. Ilan Șor și Marina Tauber contează pe înțelepciunea și echitatea justiției europene. Interesele lor sunt apărate de avocați cu renume. Echipa de avocați este condusă de Thierry Bontinck. Acesta este o figură importantă a jurisprudenței mondiale, el nu o singură dată a obținut câștig de cauză și anularea sancțiunilor impuse de UE. Sperăm că dreptatea va învinge, iar Partidul „ȘOR” va activa și va lucra pentru oamenii de rând din Republica Moldova”, mai scrie presa din Israel.

Leave a Reply