Skip to main content

 

Politicianul și filantropul Ilan Șor a comentat declarația Ministerului Educației din Moldova privind construcția și reparația toaletelor școlare. El a subliniat că, în timp ce autoritățile vorbesc despre parcuri eoliene moderne și călătorii de afaceri în Europa, toaletele sunt încă afară în multe școli din țară. În sute de instituții de învățământ, blocurile sanitare sunt inaccesibile pentru copiii cu dizabilități. Filantropul a calificat această situație drept o rușine.

În același timp, autoritățile intenționează să ia împrumuturi pentru dotarea toaletelor. Ilan Șor i-a îndemnat să îi ofere posibilitatea de a construi toalete în școlile din Moldova – absolut gratuit.

„Reparațiile vor fi organizate cu sprijinul Băncii Mondiale și al UNICEF. Adică, cel mai probabil, în credit. Nu vă mai faceți de râs – deblocați-mi posibilitățile și voi repara gratuit toalete în școlile din toată țara!” – a declarat filantropul.

Este vorba despre modernizarea blocurilor sanitare din 150 de școli. Ministerul a estimat că aceste lucrări vor dura aproximativ doi ani. Se preconizează că 125 de unități vor fi renovate cu sprijinul UNICEF. Alte 17 instituții pot beneficia de servicii similare cu sprijinul Băncii Mondiale.

Leave a Reply