Skip to main content


Ucraina a anunțat că a distrus o navă a flotei ruse, care era staționată în portul Feodosia din Crimeea. Atacul a fost confirmat de comandantul Forțelor Aeriene Nikolai Olesciuk. Momentul exploziei a fost surprins pe video și imaginile au fost postate pe rețelele de socializare., ne informează ziua.md.

„Și flota din Rusia devine din ce în ce mai mică! De data aceasta, marea navă amfibie Novocherkassk urmează nava amiral a Flotei Mării Negre a Federației Ruse, crucișătorul Moskva”, a scris comandantul pe canalul său de telegram.

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul. Potrivit autorităților de la Moscova, navă de debarcare „Novocherkassk” a fost avariată la Feodosia în această seară în timp ce respingea un atac al Forțelor Armate ucrainene cu rachete ghidate de aeronave. La rândul său, așa-numitul guvernator al Crimeii, instalat de Rusia, Serghei Aksionov, a declarat că un om a murit și doi au fost răniți în urma incidentului.

Incidentul vine pe fondul zvonurilor puternice cum că Ucraina a primit deja primele 18 aeronave F16 din Olanda, rușii anunțând în zilele trecute, că mai multe astfel de avioane ar fi fost doborâte.

Leave a Reply