Skip to main content


Unul dintre minorii de la Căuşeni care și-a pus capăt zilelor ar fi fost victima bullyingului din partea cadrului didactic, despre aceasta scriind chiar elevul în biletul de adio lăsat, menționând că motivul faptei sale ar fi anume el, ne informează alerta.md.Cel de al doilea elev ar fi suferit din dragoste.

Sursa citată mai spune că elevul era liniștit, nu avea probleme cu colegii și nu a manifestat niciun semn de depresie sau care ar sugera vreo intenție de suicid. Avocatul Poporului a fost sesizat cu privire la acest caz.

Şefa de comunicare din cadrul IGP, Diana Fetco, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat detaliile oferite de surse.

Fetco a menţionat pentru ştiri.md doar că „organul de urmărire penală examinează mai multe versiuni. Procurorul este cel care poate lua decizia să dea anumite detalii”.

Nu se cunoaște dacă și cel de-al doilea elev a fost supus bullyingului. Potrivit surselor, băiatul ar fi suferit din dragoste.

Cei doi băieți de 14 și 17 ani studiau la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”. Aceștia erau elevi disciplinari și liniștiți.

Amintim că, prima tragedie s-a produs joi, 21 decembrie. Minorul de 14 ani a fost găsit de mama sa, strangulat.

Cea de-a doua tragedie s-a produs peste două zile. Băiatul fără suflare, de 17 ani, a fost găsit tot de mama lui.

În urma celor două tragedii, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă.

Leave a Reply