Skip to main content
Descoperire halucinantă în raionul Florești. 65 de lebede moarte au fost găsite pe râul Răut în apropiere de localitatea Lunga-Băhrinești.

Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor presupun că păsările au fost afectate de gripa aviară. Scoaterea cadavrelor din apele râului Răut a fost efectuată de reprezentanții autorității publice locale, pompieri și salvatori, dar și inspectorii de mediu și cei de la ANSA.

Specialiștii le recomandă localnicilor să țină în spațiu închis toate păsările domestice.

Mai mult, reprezentanții ANSA recomandă oamenilor să evite contactul cu păsările sălbatice, să nu adape păsările domestice din rezervoarele de apă accesibile păsărilor sălbatice și să evite contactul cu păsările de curte care par bolnave sau sunt moarte. Recomandările vin în contextul în care trei focare de gripă aviară au fost confirmate în raioanele Sîngerei, Ungheni și Drochia.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova a fost confirmat un focar de influență aviară în localitatea Cureșnița, raionul Soroca, la păsări domestice, care a fost eradicat cu succes.

Transmite echipa.md

Leave a Reply