Skip to main content


Cinci localități din raionul Rezina rămân și la această oră fără energie electrică din cauza ninsorilor puternice din ultimele zile, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Este vorba despre satele Lalova, Cuizăuca, Otac, Bușăuca și Roșcani, ne informează ziua.md.

În același timp, Administrația de Stat a Drumurilor anunță că aproape 500 de autospeciale și 378 de muncitori au fost implicați în procesul de deszăpezire a drumurilor, fiind împrăștiate, în ultimele ore, în jur de trei mii de tone de material antiderapant. Autoritățile dau asigurări că toate drumurile naționale sunt practicabile, cu excepția unei porțiuni de drum din preajma localității Bobeica, unui tronson din apropierea orașului Ceadîr- Lunga, dar și drumul care leagă localitățile Doina  și Coștangalia din sudul țării.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații IGSU au intervenit în 31 de situații pentru deblocarea transportului auto de pe trasee. Cele mai multe misiuni au fost realizate de salvatori în Chișinău, dar și în raioanele Hîncești, Nisporeni, Orhei, Ialoveni, Ungheni și Cantemir.

Leave a Reply