Skip to main content

Recent încă o femeie a fost mușcată de maidanezii din Soroca. Aceasta se deplasa dimineața la serviciu, în sectorul Soroca-Nouă al municipiului, când a fost mușcată de un câine care nici măcar nu a lătrat la ea. Doamna s-a adresat după ajutor medical, i-a fost pansat locul, iar acum primește vaccin antirabic pentru cazul că maidanezul ar fi fost turbat.

Am cerut o opinie din partea conducerii primăriei referitor la acest caz. “Primăria a contractat servicii de sterilizare a maidanezilor. Astfel din bugetul municipal 2023, pentru sterilizarea câinilor fără stăpân a fost alocată suma de 200 de mii de lei. În acest an, au fost sterilizate aproximativ circa 80 de animale, iar la momentul de față, în Soroca, se află aproximativ 250 de câini. Problema poate fi rezolvată și cu aportul cetățenilor și aici îi rugăm, în deosebi pe cei care locuiesc în localitățile din preajma municipiului, să nu mai aducă și să abandoneze animalele în locurile de acumulare a deșeurilor din Soroca. Primăria municipiului, întreprinde toate măsurile pentru ca astfel de cazuri, de atacuri ale câinilor vagabonzi, să nu aibă loc. Deoarece bugetul este auster, se lucrează în atragerea proiectelor din afară” se spune în răspunsul oferit de serviciul de presă al Primăriei Municipiului Soroca.

Amintim că anterior au mai fost cazuri similare, iar primăria a început construcția unui azil pentru câinii maidanezi din municipiu, deși au fost investite peste 150 mii de lei, lucrările au fost oprite pentru o perioadă nedeterminată. Între timp autoritățile au contractat servicii specializate de sterilizare a patrupedelor maidaneze, dar aceasta nu rezolvă problema mușcăturilor sau a atacării cetățenilor și copiilor.

Transmite observatorul.md

Leave a Reply